П’ятниця, 17 Травня, 2024
Бiльше

    “Обшуки приносять страждання”: Юрій Бойко записав відео на підтримку УПЦ (МП)

    Лідер забороненої проросійської партії ОПЗЖ, а зараз голова депутатської групи у ВРУ Юрій Бойко продовжує активно відстоювати інтереси УПЦ (МП). В сомережі з”явилось відео Бойка, у якому він російською мовою закликає владу бути милосердною до священників УПЦ (що в єдності МП).

    “На жаль, сумні події і сьогодні у нас у країні. Це не лише війна, не лише страждання людей, це і ті страждання, які приносять священнослужителям обшуки, арешти та спроби очорнити Українську Православну Церкву в якій мільйони парафіян, у тому числі борються на фронті. Я сьогодні хочу закликати українську владу виявити милосердя, братню любов до парафіян та зупинити ці процеси, каже Бойко.

    На це звернув увагу радник мера Маріуполя Птро Андрющенко

    “А от ще в догонку до ДБР. Нагадайте, яка така доцільність досі не кинути всю цю мраZоту за грати? Якщо раптом хтось уверував в перевзування. Для отрезвління. Воно невиліковне. Всі ці істоти під брендом ОПЗЖ та Шарія мають пожиттєво працювати на український народ важким фізичним трудом. Крапка”, – пише Андрющенко.

    Раніше Бойко з трибуни парламенту протестував проти заборони московської церкви. Крім того, Бойко — єдиний нардеп теперішнього скликання ВРУ, який включався в ефір російського пропагандиста Соловйова після початку повномасштабного вторгнення. Вони іронізували над трагічною ситуацією в країні та поданням інформації українськими ЗМІ.

    У 2023 році Україна повернула під контроль бурові газовидобувні та нафтовидобувні платформи — сумнозвісні “вишки Бойка” біля берегів Криму. Але держава досі не позбавила фігуранта корупційної справи щодо їх придбання та ексміністра енергетики часів Азарова Юрія Бойка звання Героя України.

    Exit mobile version