Бiльше

    РПЦ, ФСБ та Роскосмос перешкоджають передачі Суздальського лісу у міську власність Калінінграду (Кенігсберг)

    Популярна серед росіян лісо-паркова зона, відома як Суздальський ліс, не може бути передана у власність міста Калінінград (історичне німецьке/прусське місто Кьонігсберг) через низку перепон.

    Таку відповідь від Федерального агентства з управління державним майном (Росмайно) отримали місцеві активісти, які намагаються захистити зелену зону від забудови.

    У Росмайні уточнили, що низка земельних ділянок, які складають щонайменше половину від загальної площі Суздальського лісу, обтяжені договорами оренди, безоплатного та постійного користування, що не дозволяє здійснити передачу лісо-паркової зони у власність міста.

    З’ясувалось, що земельні ділянки на території Суздальського лісу у різний час отримали Російська православна церква, Федеральна служба безпеки РФ та “Дослідне конструкторське бюро “Факел” (входить до складу державної корпорації “Роскосмос”).

    І хоча місцевим еко-активістам, після багаторічної боротьби, вдалося домогтись закріплення за Суздальським лісом статусу зеленої зони і вберегти його від забудови, ФСБ, РПЦ та Роскосмос не поспішають відмовлятись від власних прав на отримані земельні ділянки, чим, фактично, унеможливлюють його передачу у власність міста.

    Які плани мають вказані організації на надані їм земельні ділянки, на момент публікації, не відомо.

    Поряд з цим, як інформує “Новий Калінінград”, у Росмайні запевнили, що спільно з міською владою продовжують пошук можливостей для передачі Суздальського лісу у власність міста.

    Нагадаємо, це не перший випадок, коли в Калінінградській області РПЦ потрапляє до скандальної ситуації через власні надмірні майнові інтереси. Восени минулого року стало відомо, що обласна влада прийняла рішення про реставрацію замку Георгенбург і розміщення у ньому резиденції єпископа Черняховського і Славського РПЦ.

    Відомо, що реставрація історичної будівлі буде виконуватись за бюджетні кошти, а сам об’єкт потім буде у користуванні РПЦ. При цьому, жодних історичних передумов для того, щоб об’єкт був у власності чи користуванні церквою немає.

    Exit mobile version