Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Задоволення матеріальних потреб не повинне бути головним у нашому житті – предстоятель ПЦУ

    Митрополит Епіфаній виголосив проповідь на тему чуда, яке звершив Ісус Христос, який примножив хліби та нагодував п’ять тисяч людей.

    Предстоятель ПЦУ зауважив, що чудо примноження хлібів нагадує нам, про те, що «Не хлібом єдиним житиме людина, але всяким словом, що виходить з уст Божих» (Мф 4: 4).

    «Чудесного насичення сподобилися ті люди, які більше за голод тілесний відчували голод та спрагу за правдою. Бо вони зібралися навколо Христа і цілий день слухали Його проповідь, не полишаючи Його заради своїх потреб», – йшлось у проповіді, опублікованій на офіційному сайті ПЦУ.

    Митрополит Епіфаній додав, що ніхто не може цілком нехтувати матеріальним, живучи в цьому світі.

    «Навіть Сам Спаситель як Син Людський відчував і голод, і спрагу, тому їв і пив. Але задоволення матеріальних потреб не повинне бути головним у нашому житті. Найважливіше для нас – насичуватися словом Божим, наповнюватися пізнанням істини. Коли духовні потреби, відновлення нашої єдності з Богом будемо ставити на перше місце, тоді також і необхідне з речей світу цього будемо мати, бо не залишимося без опіки Божої навіть у простих та буденних речах», – підкреслив він.

    «Тож нехай усвідомлення цього допомагає нам зміцнювати нашу віру, і тоді будемо мати від Господа все необхідне і для вічного життя, і для тимчасового, і духовні дари, і хліб насущний на день сьогоднішній», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Exit mobile version