П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Скандальновідомий митрополит РКЦ у Львові знову відзначився: Призначення духовенства показово відбулось польською

    Призначення духовенства Львівської дієцезії Римо-Католицької Церкви відбувалося польською мовою. У цьому можна пересвідчитися, передивившись трансляцію засідання, яке відбулось у четвер, 22 липня. Зокрема, були призначені настоятелі, адміністратори, вікарії тощо, передає “Релігійна правда”.

    Головував на зустрічі архієпископ-митрополит Львівський, голова Конференції римо-католицьких єпископів України Мечислав Мокшицький. Він є поляком, втім добре знає українську.

    Нагадаємо, що римо-католицькі дієцезії (єпархії) в Україні, в тому числі і у тимчасово окупованому Криму, канонічно входять до складу Львівської митрополії, очолюваної одіозним польським єпископом Мечиславом Мокшицьким, який користується авторитетом серед єпископату Польщі та відомий своїми антиукраїнськими висловлюваннями.

    У вересні 2020 р. архієпископ Мечислав Мокшицький заявив, що український націоналізм – це одна з найсерйозніших проблем Римо-католицької церкви на Сході. За словами львівської інтелігенції, що написала тоді відкритого листа, такі заяви Мокшицького демонструють недружнє ставлення до України як держави, до українського народу та церкви.

    Exit mobile version