Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній розповів випускникам як вибрати мету, щоб не схибити

    Під час спілкування зі студентами Університету Короля Данила в Івано-Франківську в митрополита Епіфанія запитали, що б він міг порадити випускникам.

    «Якщо людина керується у житті моральними цінностями, якщо її тримає потужний духовний стрижень, вона навряд чи помилиться. Єдина правильна дорога у житті, дорога, яка веде до Бога – дорога вдосконалення: духовного, морального, професійного», – сказав митрополит Епіфаній.

    Предстоятель Православної Церкви України, зауважив, що кожен має прагнути досягати нових висот, штурмувати нові вершини. «Не зупинятися на досягнутому, але здобувати нові знання, отримувати дипломи магістрів, досягати рівня докторів філософії і далі. Крокуючи професійною стежкою, писати найкращі репортажі – якщо ти журналіст, створювати технології, що полегшать людям життя – якщо ти ІТ-шник, розробляти нові, ефективніші методи лікування – якщо обрав медицину, і так далі».

    «Перед людиною завжди є неосяжна зона росту. Іноді це буває непросто, але людина здатна до неї прорватися, стати сьогодні кращою себе за себе вчорашню, встановити нову мету, нову ціль – та нескінченно зростати. Тому я бажаю завжди ставити високу планку, яка здається недосяжною. Адже тоді є бажання рухатися далі, вперед, робити усе від нас залежне, аби вдосконалюватися. І, можливо, тоді одного дня з Божою допомогою ви виявите, що ця поставлена вами планка – цілком досяжна. Меж до вдосконалення не існує, особливо в духовному плані», – впевнений митрополит.

    Він побажав усім молодим людям, які сьогодні стоять перед вибором і приймають найважливіше рішення у своєму житті, або принаймні те, що здається таким, зберігати духовну силу і розвивати її на межі своїх можливостей.

    «Адже доки ви сильні духовно, жодні зовнішні обставини не зможуть вас здолати і зупинити на шляху до нових вершин», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній став почесним доктором Університету Короля Данила. Також він привітав українців із Днем родини.

    Exit mobile version