Бiльше

    Мешканці окупованого Донецька протестують проти побудови храму РПЦ на території парку

    Мешканці тимчасово окупованого міста Донецьк, який бойовики терористичної організації “ДНР” проголосили своєю “столицею”, виступили з протестом проти побудови каплиці Російської православної церкви на території парку “Гулівер”, що в Калінінському районі міста.

    Про це інформує “Donpress” з посиланням на дописи містян у соцмережах.

    Спочатку мешканці тимчасово окупованого Росією Донецька просто висловлювали обурення у соцмережах. Та незабаром у парку з’явились плакати із закликами припинити будівництво храму РПЦ.

    У подальшому, по всій території парку та на стінах навколишніх будинків поширились листівки із закликами підтримати петицію проти будівництва храму. Окрім цього, активісти створили Telegram-чат, до якого запрошують приєднатись всіх незгодних із зазіханнями РПЦ. А асфальтне покриття перед огородженим будівельним майданчиком прикрасили великим написом “Спаси парк”.

    Нагадаємо, з початку 2021 року майнові апетити Російської православної церкви викликають різке невдоволення населення і провокують акції протесту.

    Зокрема, у містах Рязань та Новосибірськ в мітингах проти передачі РПЦ будівлі школи та будівництва храму замість спортивного майданчику брали участь навіть діти. У Самарі місцеві мешканці вже багато тижнів протестують проти забудови ботанічного саду, де РПЦ розпочала побудову дитячого єпархіального освітнього центру, в якому дітей планують навчати “скрєпам”, російському патріотизму, рукопашному бою. А в Обнінську проти побудови храму Моспатріархату поблизу Фізико-енергетичного інституту виступив колектив вчених.

    Втім, як сьогодні можна спостерігати, непомірні майнові апетити РПЦ вийшли за межі Росії і почали проявлятись, у тому числі, на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України.

    Exit mobile version