Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ руками своєї організації «Миряни» закликає до антиурядових демонстрацій під ВРУ

    Наближена до РПЦ в Україні новостворена громадська спілка, так звані «Миряни», закликали вірян Московського патріархату прийти наступного вівторка, 15 червня 2021 року, до 10:00 до стін Верховної Ради «для захисту своїх прав».

    Відповідне звернення голова ГО «Миряни», журналіст і вірянин РПЦвУ Василь Макаровський опублікував на сторінках в соціальних мережах і YouTube-каналі, передає пропагандистське видання Московського патріархату “СПЖ”.

    Макаровський жаліється, що українська влада вимагає від РПЦ в Україні унормувати свою назву і вказати у ній розташування керівного центру, який знаходиться в Москві країні агресорі.

    За його словами такі дії «стали ганебною традицією з часів Порошенка, і, на жаль, ця традиція так чи інакше триває при новій владі» президента Володимира Зеленського.

    Він констатував, що “миряни” РПЦвУ вже неодноразово зверталися до влади через це і навіть особисто до Президента України несли коробки із підписами.

    «Що ж, якщо в Офісі Президента або Верховної Ради чомусь не можуть запропонувати свій варіант вирішення проблеми, ми дамо їм наш», – погрожує представник Московської Церкви.

    Макаровський повідомив, що юристи РПЦвУ вже підготували законопроекти, які не будуть зобов’язувати РПЦвУ вказувати у своїй назві приналежність до керівного центру, що знаходиться в Москві.

    «Наступного вівторка ми публічно подаємо ці законопроекти в Офіс Президента і Верховну Раду. Тому ми закликаємо всіх небайдужих православних християн прийти під стіни Верховної Ради…», – закликав він.

    Варто зазначити, що це вже не перша спроба погрожувати українській владі чи на законодавчому рівні тиснути на проукраїнські законопроєкти. Не так давно у РПЦвУ говорили про створення «Спілки православних адвокатів». Ймовірно побачивши безперспективність такого бренду, у РПЦвУ вирішили перейменувати проросійську ГО на нейтральнішу назву “Миряни”.

    Найсвіжіше

    Популярне