Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Росія вважає Кримську платформу серйозною загрозою для себе, – Кулеба

    Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів в інтерв’ю “Радіо Свободі”, що в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації діє ціла група, завданням якої є “завалити” саміт Кримської платформи.

    Про це інформує “Українська правда”.

    “Я думаю, що не тільки МЗС, а й правозахисники, і журналісти, і громадянське суспільство, якому небайдужа доля Криму – це для всіх нас важливо, щоб Кримська платформа стала успіхом”, – зазначив він.

    За словами міністра, в російському МЗС створена і функціонує ціла група, завдання якої – “завалити” саміт Кримської платформи. Це свідчить про те, що РФ дуже серйозно сприймає цю ініціативу.

    “Поки в Україні розповідають, що це якась формальність, в Росії насправді вважають Кримську платформу серйозною загрозою і серйозно їй протидіють”, – наголосив Дмитро Кулеба.

    Принагідно “Українська правда” нагадує, Кримську платформу ініціювали як міжнародний координаційний механізм для захисту прав людини у Криму та сприяння деокупації півострова. Перший саміт Кримської платформи запланований на 23 серпня 2021 року.

    Найсвіжіше

    Популярне