Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Литви спрогнозував коли Україна зможе стати членом Євросоюзу

    Президент Литовської Республіки Ґітанас Науседа вважає, що Україна має шанси стати членом Європейського Союзу не раніше, ніж через 10 років, водночас, це може статися швидше, ніж через 30 років. Точку зору високопосадовця оприлюднили “Факти” з посиланням на “Європейську правду”.

    Науседа зауважив, що для зближення з Європейським Союзом Україна зобов’язана у повній мірі скористатись всіма можливостями, які будуть доступні у 2025, 2027 та 2028 роках, коли у Раді ЄС головуватимуть дружні до України Польща, Литва та Латвія.

    “Коли ми отримаємо важелі головування в ЄС, це може дуже допомогти. Ми – пострадянські країни – добре розуміємо одна одну, і ми використаємо всі інструменти, які даватиме наше майбутнє головування в ЄС, щоби допомогти українським друзям досягти стратегічної мети членства”, – зазначив він.

    Політик вкотре акцентував увагу на тому, що Україні для отримання членства в ЄС потрібно продовжувати проводити реформи, адже їхнє сповільнення означатиме, що стратегічна мета знову відкладена.

    Принагідно “Факти” нагадують, напередодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна прагне стати членом Європейського Союзу протягом 5-10 років. Втім, топ-чиновник зазначав, що цей процес залежить не лише від бажання українців, але і від 27 інших країн.

    Exit mobile version