Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    В Одесі обурені рішенням встановити пам’ятну дошку загиблим у Будинку профспілок

    В Одесі відбувся мітинг, у якому взяли участь представники громадських організацій, ветерани російсько-української війни, волонтери. Люди були обурені нещодавнім рішенням депутатів Одеської районної ради щодо встановлення біля колишнього будинку профспілок меморіального знака загиблим 2 травня 2014 року прихильникам так званого “русского міра”.

    Про це повідомляє АрміяInform.

    Захід відбувся біля будівлі обласної адміністрації, в якому засідає Одеська районна рада. Прикро, що це рішення, ініційоване представниками фракції партії (партія Шарія – прим. ДФ), керівника якого звинувачують у державній зраді, було ухвалене на сьомому році російсько-української війни.

    Світлина: АрміяInform

    Як відмітив присутній на мітингу начальник Південного міжрегіонального відділення Українського інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк, люди не випадково обурені провокаційними діями одеської райради.

    — Хочу зазначити, що є офіційна позиція української держави з приводу подій 2 травня, яка опублікована на сайті Інституту національної пам’яті та Міністерства закордонних справ України. Вона базується на висновках офіційного розслідування. Це абсолютно об’єктивна позиція, яка показує, що й чому тоді сталося. Будь-яке інше трактування тих подій працює в інтересах країни-агресора, використання її наративів, грає на руку Росії. Поліція та СБУ повинні займатися цими провокаторами в райраді, — вважає учасник російсько-української війни.

    Світлина: АрміяInform

    — Такі дії окремих депутатів можна розцінювати як спробу повернути Одесу в річище ідеологічних мрій Кремля, — наголосив представник Одеської області в Раді ветеранів України Олександр Голопотелюк. — Це рішення може завдати великої шкоди Україні в інформаційній війні з країною-агресором, а також становить реальну загрозу для безпеки міста.

    Після вимоги учасників мітингу надати роз’яснення щодо ухваленого рішення до них вийшли представники райадміністрації, які повідомили, що ніякого рішення про встановлення таблички немає і його ніхто не затверджував.

    Exit mobile version