Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    “Захисники України мають стати промоутерами національної ідеї”, – Лапутіна

    “Захисники України у найскладніший час для країни пішли боронити свою державу від ворога. Кожен з них патріот, для нього національна ідентичність – життєвий орієнтир як громадянина. Саме ветерани, які мають активну життєву позицію і унікальний громадянський досвід, можуть стати найкращими промоутерами національної ідеї в суспільстві”, – таку думку висловила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна в програмі “Є сенс” з Віталієм Гайдукевичем.

    Очільниця відомства запевнила, що підняти роль статусу захисників України в суспільстві можливо шляхом залучення ветеранів до активної роботи в громадах, що надзвичайно важливо і актуально в умовах децентралізації.

    “Патріотичне виховання – це питання національної безпеки. У цьому контексті важливим чинником залишається активність ветеранів у реалізації інтересів держави та залучення їх до формування громадянської ідентичності”, – зауважила вона.

    Лапутіна переконана, що основою Концепції національно-патріотичного виховання має стати українська національна ідея, яка складається зі свободи і гідності, громадянської ідентичності.

    “Ми розуміємо, що проти нас воюють нашими цінностями – це смислова війна і я хотіла б, щоб до цього процесу долучилися активні експерти у цій сфері, медіа спільнота – це обов’язково. Медіаспільнота, яка може працювати з національними наративами”, – підкреслила Юлія Лапутіна.

    Exit mobile version