Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    У Москві обурились, що ПЦУ послаблює їхню церкву і розділяє народи Росії й України

    У Російській православній церкві вважають, що ПЦУ створена «заокеанськими чиновниками» для того, щоб послабити московський патріархат і «розділити народи Росії та України».

    Про це 1 березня 2021 року у столиці країни агресора, що 7 років воює із Україною –  Москві під час круглого столу на тему «Роль громадянського суспільства у забезпеченні стабільності в Чорноморсько-Балканському регіоні» заявив єпископ Владикавказький і Аланський РПЦ Лєонід (Горбачов), передає офіційний сайт РПЦ.

    Говорячи про Православної церкви України, архієпископ Леонід вказав на те, що «вона є спочатку політичним проектом, спрямованим на ослаблення Російської Православної Церкви, на розчленування світового Православ’я, на подальший поділ народів Росії і України».

    Служитель москоського патріархату закликав всіх зупинитись і діяти згідно підказок Святого Духа і назвав створення ПЦУ «велінням заокеанських світських чиновників».

    Нагадаємо, раніше грузинський історик зазначав, що окупованим містом Цхінвал, з точки зору церковної адміністрації, по суті керує єпископ Російської Церкви, архієпископ Владикавказький і Аланський Лєонід (Горбачов). Йому ж підпорядковується духовенство, що живе в Цхінвалі, яке служить на цій місцевості. А в Абхазії, навпаки, чинний архімандрит Віссаріон (Апліа) (і не тільки він, а й багато іншого російського духовенства) працює там і отримує церковні обряди безпосередньо від єпископа Московського і патріарха Московського.

    Exit mobile version