Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Чергового священника РПЦ заборонили у служінні за “негідну поведінку”

    Священника Російської православної церкви з міста Рязань відсторонили від звершення богослужінь за “негідну поведінку”, пише “62инфо” з посиланням на російські ЗМІ.

    У повідомленні йдеться, що відповідне рішення було ухвалене у відношенні єрея Антонія Єфімова під час зібрання духовенства у храмі Михаїла Архангела Єрмишинського благочинія.

    Клірику заборонили носіння хреста та священничого облачення, а також здійснювати єрейське благословення. Окрім цього, він звільнений від обов’язків настоятеля Успенського храму села Мердушь.

    Відомо, що у рішенні єпархіальної ради мова йде про “систематичну негідну поведінку”, яка несумісна з образом священнослужителя РПЦ.

    Нагадаємо, в грудні минулого року Синод РПЦ позбавив права носіння архієрейського облачення Череповецькому єпископу РПЦ Флавіану (Мітрофанову).

    Раніше протоєрея РПЦ Віктора Рибалкіна заборонили в служінні і звільнили з посади настоятеля храму Покрови Богородиці за критику предстоятеля РПЦ і підтримку позбавленого сану Сєргія Романова.

    У серпні минулого року на Синод РПЦ вирішив давати в заборону священників, монахів чи інших священнослужителів за розголошення інформації ЗМІ без благословіння патріарха Кіріла (Гундяєва)

    Exit mobile version