Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Загнаний звір в Кремлі. Перша розмова президента США Байдена і Путіна

    Напередодні відбулася перша розмова Джо Байдена в якості президента США з президентом РФ Владіміром Путіним. І ця розмова, як слова з пропагандистською пісні, була важкою самою. Але не для президента США, а саме для Путіна.

    Справа в тому, що російська влада наполегливо відмовлялася протягом 2020 року визнавати перемогу на президентських виборах в США саме Джо Байдена, всіляко надаючи інформаційну і не тільки інформаційну підтримку Дональду Трампу. А тому бесіда з незручним кандидатом вже на психологічному рівні створила для Путіна дуже серйозний дискомфорт, чого, як відомо, боязкий президент РФ не любить.

    Але важливо те, що Джо Байден, будучи в історії країни найстарішою людиною, яка вступила на посаду президента США, проявив небачену, рекордну продуктивність роботи, підписавши десятки указів в перші робочі дні. З прискоренням локомотива Байден має намір вирішувати актуальні і важливі питання. А тому розмова з Путіним не була простою формальністю і декламацією позицій нової адміністрації, а форсуванням проблемних питань і вирішенням насущних завдань.

    Зокрема, Джо Байден підтвердив незмінність підтримки боротьби України за суверенітет проти російської агресії, засудив арешт Алєксєя Навального, нагадав про факти втручання Росії у вибори США і про хакерську атаку на Solar Winds, а так же наполіг на продовженні договору СНВ-3. Причому продовження договору СНВ-3 російські ЗМІ зараз старанно приписують до перемоги саме президента РФ.

    Насправді, ще минулого тижня, задовго до телефонної розмови з Путіним, у відкритих джерелах були озвучені позиції США щодо продовження СНВ-3. І то, з чого російські пропагандисти зараз намагаються зшити свою перемогу, насправді вимоги саме нової адміністрації президента США.

    Проте, російським ЗМІ дуже важливо не стільки намалювати якусь ефемерну перемогу і досягнення мети затворником Путіним. Російські ЗМІ точно так само як в 2016 з Джо Байдена зараз намагаються намалювати “свого” президента США. Мовляв, з ним можна домовлятися з тих питань, з яких з усім таким “своїм” Трампом було неможливо знайти спільну мову.

    Тобто, вже за підсумками першої телефонної розмови між президентами США і РФ можна судити про те, що Білий дім буде дуже серйозно тріпати нерви Кремлю … Точніше, Ново-Огарьово. Ну а вся медійна рать Ново-Огарьово буде всіляко обставляти випадіння волосся на голові відлюдника всієї Росії як перемоги і досягнення.

    Джерело

    Exit mobile version