Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд над Навальним пройшов “під пильним оком” очільника НКВД Гєнріха Ягоди

    У Росії Хімкінський суд провів, як заявлено, “відкрите засідання” у другому відділку поліції міста Хімкі, куди 18 січня 2021 року було доставлено затриманого силовиками російського опозиціонера Алєксєя Навального після його прибуття в Росію. Суд обрав стосовно політика запобіжний захід у вигляді 30 діб арешту.

    Про це пише “Каспаров.ру” з посиланням на адвокатів Навального.

    “Я не розумію, що відбувається. Мене на хвилину вивели з камери для зустрічі з адвокатом. Я прийшов сюди – тут проходить засідання Хімкінського суду, де розглядається питання про взяття мене під варту. Чому засідання відбувається у поліції – я не розумію”, – заявив у залі засідання Навальний.

    Однак, названі Навальним обставини – це не єдине, що викликає здивування. В інтернеті з’явилось фото, на якому за перебігом засідання з одного з плакатів “зосереджено спостерігає” образ першого очільника НКВД СРСР Гєнріха Ягоди.

    Символізм зашкалює: саме під керівництвом Ягоди було створено токсикологічну лабораторію НКВД, де вироблялись отруйні речовини з метою їхнього застосування проти “ворогів народу”.

    Алєксєй Навальний під час засідання суду. Фото взято з caramba.d3.ru

    Таким чином, Росія вкотре підтвердила власне реноме держави феноменальних та фантастичних співпадінь.

    Варто нагадати, Гєнріх Григорович (Генох Гіршович) Ягода – совєтський державний діяч, перший народний комісар внутрішніх справ СРСР, генеральний комісар держбезпеки СРСР, злочинець, один з організаторів Голодомору в Україні 1932-33 років.

    У внутрішньопартійній боротьбі позиція Ягоди була близька до позиції Ніколая Бухаріна та Алєксєя Рикова, що було небезпечним для Йосіфа Сталіна. 1935 року розпочалась так звана “кремлівська справа”, за якою засуджено 110 осіб, серед яких зрадником, шпигуном і ворогом народу було визнано і самого Ягоду.

    Гєнріх Ягода був арештований у 1937 році та розстріляний 15 березня 1938 року у підвалі будинку на Луб’янці. У 2015 році Верховний суд Росії визнав Ягоду таким, що не підлягає реабілітації. Ось такі “скрєпи”: російські поліцейські шанують пам’ять і, мабуть, рівняються на ката і злочинця.

    Щодо ситуації навколо “тріумфального” повернення Алєксєя Навального до Росії відомо, що він прибув авіарейсом з Німеччини до аеропорту Шереметьєво. При цьому, виліт було затримано через неадекватну поведінку одного з пасажирів.

    Готуючись до повернення опозиціонера, російські правоохоронці та представники влади склали “чорний список” осіб, які не повинні були потрапити до аеропорту на зустріч Навального. Паралельно проходили затримання прихильників політика в аеропорту. Повідомляється про кілька десятків затриманих.

    Одразу після прибуття Алєксєя Навального було затримано під час проходження ним паспортного контролю. Затримання відбулось на підставі клопотання Федеральної служби виконання покарань, у якій запевняють, що політик, нібито, порушив правила відбування умовного терміну ув’язнення.

    Затримання Навального засудили десятки представників урядів та дипломатичних відомств держав світу.

    Exit mobile version