Бiльше

    Сєргій Романов та його піарник Всєволод Могучєв зустрінуть новий рік за ґратами

    Позбавлений сану, відлучений від церкви та арештований Басманним судом міста Москви Сєргій Романов поміщений до слідчого ізолятору №7 столиці РФ. “Credo press” з посиланням на “Интерфакс” інформує, що колишнього священнослужителя звинувачують в “схилянні до самогубства”, “порушенні права на свободу віросповідання” та “самоуправстві”.

    Арешт Сєргія Романова. Фото взято з credo.press

    Сам Романов заявив, що камера в СІЗО мало чим відрізняється від його келії. Окрім цього, йому видали Біблію, молитвослов та Псалтир. Сєргій запевнив, що він на десять діб відмовляється від їжі та води і проведе цей час у молитвах за москвичів.

    Власної провини за всіма пунктами обвинувачення, колишній бунтівний схиігумен не визнає.

    Окрім цього, за ґратами зустріне новорічні свята і головний піарник Романова Всєволод Могучєв.

    Всеволод Могучєв. Фото: Е1.RU

    Ленінський районний суд міста Єкатеринбург прийняв рішення притягнути його до відповідальності за “непокору законному розпорядження співробітника поліції”. 29 грудня Могучєва арештували на 5 діб, але вже 31 грудня цей строк збільшили втричі і тепер його арешт триватиме 15 діб.

    Окрім цього, 31 грудня стало відомо, що сторона захисту Романова відправила поштою скаргу на рішення Басманного суду Москви. Адвокат Свєтлана Герасімова зауважила, що канцелярія суду не здійснює прийом документів, тому всі скарги потрібно надсилати поштою.

    “Credo press” нагадує, що колишнього схиігумена Сєргія Романова затримали в ніч проти 29 грудня в ході спецоперації у Середньоуральському монастирі. Екс-схимонаху пред’явлено обвинувачення за трьома статтями Кримінального Кодексу РФ: ст. 110.1 (схиляння до самогубства), ст. 148 (порушення права на свободу віросповідання), ст. 330 (самоуправство).

    Нагадаємо, в ніч на 29 грудня російський ОМОН штурмом взяв Середньоуральський монастир. Ченцями РПЦ було заповнено 6 автозаків. Перед тим Сєргій Романов благословив монашок померти за Росію.

    Конфронтація, як міжвідомча, так і внутрівідомча, в Росії набуває куди глибшого, масштабнішого і відкритішого характеру. А тому поява спецназу на подвір’ї Середньоуральського жіночого монастиря – цілком закономірне і неминуче явище при нинішньому перебіг подій.

    Exit mobile version