Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Погляди Джо Байдена на греко-турецькі проблеми та православну церкву

    «На відміну від президента Трампа, Джо буде називати турецьку поведінку, такою, що порушує міжнародне право або суперечить його зобов’язанням як союзника НАТО, таким як порушення Туреччиною повітряного простору Греції», — йдеться в тексті, опублікованому передвиборчою кампанією Джо Байдена.
    В оголошенні під назвою «Бачення Джо Байдена щодо греко-американців та відносин між США та Грецією» детально йдеться про давні зв’язки віце-президента США з греко-американською спільнотою. Крім того, в ньому детально описується, що Джо Байден зробив для сприяння греко-американським відносинам, і задається сигнал для прийняття політики, якщо він буде обраний на виборах.
    Відповідно до обіцянок перед виборами греко-американській спільноті, Джо Байден і надалі буде рішучим голосом за релігійну свободу у всьому світі, включаючи права Грецької православної церкви. Крім того, він співпрацюватиме з найближчим союзником у Греції для сприяння стабільності у Східному Середземномор’ї. Як зазначається в тому ж тексті, «На відміну від президента Трампа, Джо називатиме турецьку поведінку, такою що порушує міжнародне право або суперечить його зобов’язанням як союзника НАТО, таким як порушення Туреччиною повітряного простору Греції».
    У розділі, що стосується того, що Джо Байден зробив щодо грецьких питань, зазначається, що Джо давно рішуче підтримує Вселенський патріархат і надає йому непохитну підтримку для здатності Патріархату функціонувати в ролі центру Грецької православної церкви. Він дорожить своїм візитом у 2011 році до Патріархату та кожну зі своїх зустрічей з Вселенським патріархом Варфоломієм. Він закликав Туреччину дозволити відновлення роботи семінарії Халкі та критикував нещодавнє рішення турецького уряду перетворити собор Святої Софії на мечеть.
    Щобільше, підкреслюється, що Джо нещодавно закликав адміністрацію Трампа тиснути на Туреччину, щоб утриматися від подальших провокаційних дій у регіоні проти Греції, включаючи погрози силою. Джо Байден також вважав особливою честю те, що він був нагороджений Фондом дня OXI у 2016 році та що він отримав нагороду за права людини у Афінагорі у 2015 році.
    Нагадаємо, Байден закликав повернути Святій Софії у Туреччині статус музею.

    Exit mobile version