Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Міжконфесійна «Молитва за мир та благословення України» відбулась біля Софіївського собору

    З нагоди відзначення 29-ї річниці відновлення незалежності нашої держави, 24 серпня 2020 року, глави Церков різних конфесій зібрались на території тисячолітньої святині Православної Церкви – Собору святої Софії Київської, щоб взяти участь у міжконфесійному заході «Молитва за мир та благословення України», який цього дня традиційно проводиться Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій.
    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.
    Також був присутній президент України Володимир Зеленський та його дружина. Духовенство молилося за український народ та державу, за зцілення від недуг та мир.
    Предстоятель помісної Української Православної Церкви розпочав захід виголосивши молитву: «…Владико Чоловiколюбче, Який зруйнував мури ворожнечi та мир подав людському родові! Даруй i нині мир рабам Твоїм; вкорени в них страх Твій i утверди любов один до одного; згаси всякий розбрат, відверни всі спокуси та незгоду. Настав Господи тих, хто при владі стоїть, і весь народ наш український, про нашу державу, про військо, Церкву i всіх людей добре дбати. Силою Хреста Твого зміцни державу i воїнство наше та захисти від підступів супротивників», – йшлось у молитві.
    Також глави церков і релігійних організацій молились за припинення пошесті Covid-19 та за лікарів.
    «Милосердний Спасителю, захисти здоров’я тих, хто на Тебе уповає, припини пошесть згубну, яка спіткала нас. Лікарю душ і тіл наших, дай одужання тим, що хворіють, і підведи їх з ложа недуги та страждань. Благослови, Господи, укріпи і захисти Своєю благодаттю усіх тих, хто з благодійністю і жертовністю піклується про хворих вдома чи в лікарнях.»
    Не оминули й згадкою у молитві полонених та постраждалих від війни на Сході України:«Благаємо Тебе, Боже, за братів i сестер наших, за воїнів наших, за вдовиць, за сиріт, за скалічених i немічних, i за всіх, хто Твого милосердя та допомоги Твоєї потребують. Особливо ж просимо за тих, хто від війни та нашестя чужинців постраждали, хто у полоні та несправедливому ув’язненні перебувають – від кайданів i в’язниці визволи i від усякого лиха порятуй їх».
    Завершилася урочиста подія духовним гімном «Боже Великий, Єдиний» у виконанні чоловічої хорової капели ім. Л.М.Ревуцького.

    Exit mobile version