Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Московського священика звільнили зі штату Вінницької поліції

    Священник церкви Московського патріархату, що знаходиться на території Головного управління Нацполіції у Вінницькій області і був працевлаштований попереднім керівництвом в поліцію інструктором, звільнений з штату поліції.
    Про це під час прес-конференції 2 червня повідомив керівник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, передає Вінниця інфо.
    «Ця подія резонансна і актуальна для Вінниці і області. Хочу запевнити, інформація, що священник знаходиться в штаті поліції Вінницької області, це вже не так. Його немає в штаті. Щодо храму, який в знаходиться в дворі поліції, можу Вас запевнити, що поліція під моїм керівництвом буде поза релігією. Громада, яка ходить на службу в цій церкві має визначатись якого вона патріархату, чи куди ходять, до цього батюшки, чи не до цього… Якщо там є якісь порушення саме з боку поліції, то ми будемо розбиратись. За цим фактом Національна поліція України проводить службове розслідування», – прокоментував Іван Іщенко.

    Раніше протоєрей УПЦ Московського Патріархату Гудзенко отримував зарплатню як працівник поліції Вінниччини.
    У Вінницькій області минулого року часто були «церковні скандали» у зв’язку з зміною приналежності релігійних громад. Минулого року в жовтні поліція подала до суду через заяву від представників православної церкви московського патріархату, які вважають, що за два храми незаконно зареєстрували за релігійними громадами православної церкви України ПЦУ.
    1 червня на посаду начальника Національної поліції Вінницької області призначили Івана Іщенка. Раніше цю посаду обіймав прихильник Московського патріархату Юрій Педос, якого нещодавно було призначено радником голови Нацполіції України.

    Exit mobile version