Субота, 26 Жовтня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск їде до Монголії з офіційним візитом

    Папа Римський Франциск у четвер відправився з триденним візитом до Монголії, переважно буддистської країни з лише 1450 католиками, яка, як сподівається Ватикан, може стати посередником у покращенні складних відносин Святого Престолу з Китаєм.

    Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

    Зафрахтований літак ITA Airways, на борту якого перебуватиме Папа та його супровід, вилетить з Риму увечері й 1 вересня прибуде до монгольської столиці Улан-Батор.

    Літак Папи пролітатиме приблизно годину над Китаєм, перш ніж увійде в повітряний простір Монголії і Франциск, як очікується, надішле з літака послання лідеру Китаю Сі Цзіньпіну, як він традиційно робить це, надсилаючи вітання главами кожної країни, над якою пролітає.

    Хоча такі послання, як правило, закликають до Божого благословення на країну та її народ, послання до Сі може мати важливе значення через складні відносини Ватикану з Пекіном.

    Монголія була частиною Китаю до 1921 року і має з ним тісні політичні та економічні зв’язки, які ватиканські дипломати сподіваються використати для посередництва у комунікації з Пекіном.

    Відвідування країн, де католики становлять меншість, є частиною політики Франциска, спрямованої на привернення уваги до людей і проблем, які він називає периферіями суспільства та світу. До прикладу, в більшості столиць Західної Європи він іще не побував.

    Нагадаємо, Голова ДЕСС вважає, що папа Франциск «шкодує про свої слова» щодо спадщини Росії. Також Кремль задоволений заявами Франциска про російський імперіалізм.

    Найсвіжіше

    Популярне