Субота, 26 Жовтня, 2024
Бiльше

    На Дніпропетровщині під юрисдикцію ПЦУ перейшли ще 5 храмів

    У Нікопольському районі, що на Дніпропетровщині, ще п’ять храмів, які раніше належали до московського патріархату, перейшли під юрисдикцію Православної Церкви України (ПЦУ). Така тенденція є відповіддю на запити громади та поступове усвідомлення ворожого характеру російської церкви, яка використовується як інструмент дестабілізації в Україні.

    Про це у Facebook повідомив благочинний церков ПЦУ Нікополя та району ігумен Святослав Скороход.

    “Тенденція ця набуває масового характеру, адже українці нарешті почали розуміти, що московська церква – це ворожа агентурна мережа, що дестабілізує внутрішню ситуацію в Україні”, – зазначив ігумен.

    Процедура зміни церковної юрисдикції передбачена Законом України “Про свободу совісті та релігійні організації”. Згідно із законодавством, рішення про перехід до ПЦУ має бути ухвалене на зборах релігійної громади двома третинами голосів. Підписи парафіян збираються в процесі підготовки до зборів або на самих зборах.

    Під час переходу важливо дотримуватися правових норм і зберігати єдність громади. Якщо парафіяльний священник підтримує рішення громади, процес переходу відбувається значно простіше. У разі ж, коли священник відмовляється залишити московський патріархат, збори можна провести в іншому публічному місці. Головне, щоб все проходило мирно і в межах законодавства.

    Після успішного проведення зборів документи про перехід громади передаються до єпархії ПЦУ для офіційної перереєстрації. Процес може зайняти кілька тижнів або місяців, залежно від складності формальних процедур.

    Найсвіжіше

    Популярне