П’ятниця, 25 Жовтня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся з керівництвом Закарпаття

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній перебуває в Ужгороді, де провів зустріч з керівництвом області. Під час візиту обговорювали взаємодію церкви та влади в регіоні, а також обмінялися відзнаками.

    Про це повідомила пресслужба Київської Митрополії ПЦУ.

    В.о. голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький під час зустрічі наголосив на важливій ролі церкви в підтримці українських військових та подякував ПЦУ за активну громадянську позицію.

    “Церква сьогодні робить надзвичайно багато для наших захисників. Це і капеланське служіння, і гуманітарна допомога, і головне – духовна підтримка”, – зазначив Білецький.

    Учасники зустрічі обговорили релігійну ситуацію на Закарпатті та спроби росії використовувати релігійний фактор у війні проти України. У заході також взяли участь митрополити Симеон та Євстратій, єпископи Кирил, Варсонофій та Віктор.

    За підсумками зустрічі митрополита Епіфанія нагородили спільною відзнакою Закарпатської ОВА та обласної ради – нагрудним знаком “За розвиток Закарпаття”. У відповідь Предстоятель ПЦУ вручив керівникам регіону церковні нагороди – ордени святителя Миколая.

    Найсвіжіше

    Популярне