П’ятниця, 25 Жовтня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ в Ужгороді помолився за полеглих захисників України

    Предстоятель Православної Церкви України 25 жовтня 2024 року на Пагорбі Слави в м. Ужгороді звершив Панахиду за спокій душ полеглих українських воїнів та поклав квіти до могил новітніх героїв та меморіалу загиблим захисникам України.

    Про це повідомила пресслужба ПЦУ.

    Разом з Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм молилися митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Білоцерківський Євстратій, єпископ Ужгородський і Хустський Кирил, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор, духовенство Закарпаття, в. о. голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, голова Мукачевської районної державної адміністрації Сергій Гайдай, захисники України, родичі наших новітніх героїв та віряни.

    Наприкінці богослужіння Блаженнійший Митрополит Епіфаній звернувся із Першосвятительським словом.

    «Щойно ми піднесли наші молитви за тих, кого з нами більше немає, за наших новітніх героїв, захисників, які віддали найдорогоцінніше – свої життя – заради України, заради кожного з нас. Адже завдяки їхньому героїчному подвигу ми можемо сьогодні разом збиратися, поминати їх, молитися і говорити про наше спільне українське майбутнє.

    Тому ми молимось, ми пам’ятаємо, адже це наш священний з вами обов’язок. Молитися – бо через молитву ми проявляємо до них свою любов і засвідчуємо, що душею вони вічно існують, адже людина створена для вічності: тіло повертається туди, звідки взяте, а душею ми створені для вічного і блаженного життя.

    Ми проголошуємо вічну пам՚ять тим, хто віддав своє життя, проявляючи велику любов до своєї Батьківщини, до своєї родини і до кожного із нас. Нехай Господь упокоїть їхні душі у Царстві Небесному, а нас помилує як Благий і Людинолюбний. Слава Ісусу Христу. І слава Україні!», – сказав Предстоятель.

    Після завершення молитви Блаженнійший Митрополит Епіфаній відзначив нагородами посмертно полеглих захисників України.

    Найсвіжіше

    Популярне