Четвер, 24 Жовтня, 2024
Бiльше

    Архієпископ УПЦ США Даниїл відвідав собор архістратига Михаїла в місті Гемонд, Індіана

    20 жовтня 2024 року Архієпископ Даниїл, духовний отець Західної Єпархії УПЦ США, відвідав Українську Православну парафію святого Архистратига Михаїла в Геммонді, Індіана. У супроводі протоієрея Василя Сендеги, настоятеля парафії, та іподиякона Андрія Акуленка з Української Православної Богословської Семінарії Святої Софії, Владика очолив Божественну Літургію.

    Про це повідомляє пресслужба УПЦ США.

    У своїй проповіді архієпископ Даниїл розглянув євангельську розповідь про воскресіння сина вдови з Наїну (Лк. 7:11-17). Владика наголосив на зіткненні двох процесій – похоронної процесії, що символізує смерть, та процесії Христа, що уособлює життя. Це зіткнення символізує перемогу Христа над смертю та обіцянку вічного життя для всього людства.

    Архієпископ також говорив про сучасні моральні виклики суспільства, закликаючи вірних протистояти “культурі смерті” та залишатися твердими у своїй відданості Євангелію життя.

    Після Літургії було відслужено панахиду за спочилим парафіянином Миколою Власичем у першу річницю його упокоєння. День завершився парафіяльним обідом, під час якого архієпископ спілкувався з парафіянами та обговорював майбутнє служіння парафії.

    Візит архіпастиря став часом глибокої духовної рефлексії для парафіяльної спільноти та нагадуванням про важливість нести світло Христове у світ, який часто здається охопленим темрявою.

    Нагадаємо, архиєпископ Даниїл відвідав Українську школу «Барвінок» при УПЦ США.

    Найсвіжіше

    Популярне