Понеділок, 21 Жовтня, 2024
Бiльше

    Проповідь архієрея: уявляйте, що стоїте перед Богом

    Про вірний вибір у житті говорив митрополит Луцький і Волинський Михаїл в неділю 17-ту після П’ятдесятниці, пише сайт єпархії.

    Проповідуючи на завершення Божественної літургії у кафедральному соборі Святої Трійці, владика зазначив, що людину лякає смерть. І це пояснюється тим, що після життя земного, де ми можемо жити «за домовленістю», настане час, коли потрібно буде звітувати, чому не жили згідно з Євангельськими законами. Це зараз ми можемо виправдати себе фразами «так вийшло», «з ким не буває». А на Страшному суді так не вийде.

    Тому ухвалюючи кожне рішення, потрібно про це пам’ятати. Потрібно вчиняти не лише правильно, а й уявляти, що стоїмо перед Господом. І чи знайдемо тоді аргументи пояснити чому так зробили, запитує архіпастир.

    Варто знати, що життя швидкоплинне, і з собою ми заберемо лише те, що залишиться на серці. Тож не треба заздрити, обговорювати інших. Слід пам’ятати про себе і жити згідно з законом любові. Адже це і є той закон, який діє в гармонії стосунків людини із Творцем, пояснив митрополит.

    Найсвіжіше

    Популярне