Субота, 19 Жовтня, 2024
Бiльше

    Українці просять уряд Нової Зеландії визнати Голодомор геноцидом

    Активісти із української громади в Новій Зеландії звернулися до прем’єр-міністра Крістофера Лаксона з відкритим листом, закликаючи визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Вони наголосили на важливості цього рішення напередодні Дня пам’яті жертв у листопаді.

    Про це повідомляється на сайті Світового конгресу українців з посиланням на організацію “Mahi For Ukraine”.

    “Оскільки наближається День пам’яті жертв цього жахливого злочину проти людяності в листопаді, важливо, щоб уряд Нової Зеландії визнав Голодомор геноцидом, як це вже зробили багато міжнародних союзників”, – йдеться у зверненні.

    Громада зазначає, що сучасна російська агресія є продовженням політики, розпочатої під час Голодомору. Організація “Mahi For Ukraine” закликала уряд вжити заходів для визнання цієї трагедії геноцидом, як це зробили багато міжнародних союзників.

    Методи, які сьогодні використовує Росія, нагадують ті, що застосовувалися під час Голодомору, і війна становить суттєву загрозу для глобальної продовольчої безпеки, як це було в 1930-х роках.

    “Сьогодні, як ніколи раніше, Нова Зеландія, як вільна демократична країна, повинна зайняти чітку позицію”, – наголошують активісти.

    “Так Нова Зеландія приєднається до країн, які вже визнали цю трагедію такою, якою вона є насправді – злочином проти людяності. Визнання всіх геноцидів є важливим для навчання на історії та забезпечення того, щоб такі злочини більше ніколи не повторилися”, – підсумовується у зверненні.

    Нагадаємо, ПАРЄ одноголосно визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом.

    Найсвіжіше

    Популярне