Субота, 19 Жовтня, 2024
Бiльше

    Митрополит Швеції благословив учнів і вчителів Грецької школи Стокгольма

    У присутності кількох учнів, їхніх батьків та вчителів у суботу, 19 жовтня в Грецькій школі Стокгольма звершив чин освячення на початок нового навчального року митрополит Шведський і всієї Скандинавії Клеопа. У церемонії також взяв участь священик собору Святого Юра в Стокгольмі архімандрит Варфоломій Ятрідіс.

    Про це інформує orthodoxtimes.com

    Наприкінці богослужіння митрополит благословив усіх учнів, батьків та вчителів, а о. Варфоломій подарував кожному учневі ікону Святителя Миколая, а вчителям подарував календар Митрополії на 2025 рік.

    Розповівши студентам про преподобного Герасима Кефалонського, пам’ять якого Церква вшановує завтра, та про важливість відвідування церкви, архієпископ представив президенту школи Димитріосу Сіотісу нещодавно опубліковане дослідження про покійного єромонаха Євсевія Віттіса під назвою «Місіонерське служіння архімандрита Євсевія Віттіса в Скандинавії 1965-1980».

    Після цього відбувся невеликий прийом у приміщенні школи, де митрополит мав нагоду поспілкуватися з кількома батьками та адміністрацією школи, побажавши їм успіхів і божественного проводу згори.

    Грецька школа Стокгольма розташовується разом зі Шведською денною школою, налічує понад 400 студентів і пропонує курси грецької мови в кількох передмістях ширшої області протягом тижня.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх розповів про основи еклезіології.

    Найсвіжіше

    Популярне