Четвер, 17 Жовтня, 2024
Бiльше

    Апеляцію на рішення про повернення державі монастирських будівель у Почаєві розглянуть 31 жовтня

    Західний апеляційний суд об’єднав в одне провадження апеляційні скарги Почаївської міської ради та Почаївського Свято-Духівського монастиря УПЦ (в єдності з МП). Скарги подано на рішення Господарського суду Тернопільської області від 14 серпня 2024 року.

    Нагадаємо, що в серпні цього року суд задовольнив позов Тернопільської обласної військової адміністрації, скасувавши рішення виконкому Почаївської міської ради від 30 червня 2004 року про визнання права власності на комплекс будівель Почаївського Свято-Духівського монастиря, передає Укрінформ.

    У суді Тернопільська ОВА аргументувала свої позовні вимоги тим, що виконавчий комітет Почаївської міської ради прийнявши рішення про визнання права власності на комплекс будівель Почаївського Свято-Духівського монастиря, на підставі якого надалі було видано свідоцтво про право власності та проведено державну реєстрацію речових прав, «не маючи на це відповідних повноважень та без погодження органу охорони культурної спадщини».

    Розгляд апеляційних скарг на рішення суду, яким комплекс будівель Свято-Духівського монастиря Свято-Успенської Почаївської лаври повернуто у власність держави, призначено на 31 жовтня.

    Нагадаємо, УПЦ (МП) відновила незаконне будівництво у Почаївській Лаврі відразу після перевірки. Також зі Свято-Успенської Почаївської лаври зникла значна частина цінних ікон.

    Найсвіжіше

    Популярне