Вівторок, 15 Жовтня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ Олександр Сорокін: “Ми сподіваємось, що митрополит Онуфрій прийме правильне рішення”

    Священник Української Православної Церкви (УПЦ) Олександр Сорокін поділився своїми думками щодо майбутнього УПЦ та можливого об’єднання з Православною Церквою України (ПЦУ). У інтерв’ю для Духовного Фронту України він підкреслив, що питання єдності українського православ’я значною мірою залежить від позиції митрополита Онуфрія, предстоятеля УПЦ:

    “Що стосується нашого єпископату, то ми насправді не знаємо, що в них на думці. Ми дуже хотіли б сподіватись, що ієрархи УПЦ та ПЦУ прагнуть блага Церкви та чекають на допомогу Вселенського Патріарха у питанні єдності українського православ’я.”

    Сорокін також звернув увагу на наявність двох крил у УПЦ: проукраїнського та промосковського, що створює внутрішні суперечності. Він висловив сподівання, що переможуть сили, орієнтовані на незалежність від Москви:

    “Ми дуже сподіваємось, що переможуть проукраїнські сили в УПЦ і митрополит Онуфрій прийме правильне рішення – розірвати будь-який зв’язок із московським патріархатом, відновити євхаристійне спілкування з Константинопольською та іншими Церквами і попросити унормування канонічного статусу.”

    Читайте повне інтерв’ю священників Віталія Кузьміча (ПЦУ) та Олександра Сорокіна (УПЦ) на Духовному Фронті України.

    Найсвіжіше

    Популярне