Понеділок, 14 Жовтня, 2024
Бiльше

    Папський посланець миру Дзуппі знову відвідує Москву

    14 жовтня 2024 року кардинал Маттео Дзуппі, спеціальний посланець Папи Франциска з питань миру в Україні, прибуде до Москви з другим візитом.

    Інформацію про це оприлюднила італійська газета “La Repubblica”.

    Хоча деталі зустрічей кардинала Дзуппі в російській столиці поки не розголошуються, його візит є продовженням миротворчої місії, розпочатої у червні 2023 року. Під час першого візиту архієпископ Болоньї мав зустрічі з патріархом РПЦ Кірілом, радником президента РФ Юрієм Ушаковим та уповноваженою з прав дитини Марією Львовою-Бєловою.

    Місія кардинала Дзуппі, доручена йому Папою Франциском у травні минулого року, охоплює візити до Києва, Вашингтона, Москви та Пекіна. Головна мета – сприяння гуманітарним питанням, зокрема обміну військовополоненими та поверненню депортованих українських дітей.

    Цей візит відбувається незабаром після зустрічі Президента України Володимира Зеленського з Папою Франциском у Ватикані, де обговорювалися питання звільнення українських полонених та журналістів з російських в’язниць.

    Візит кардинала Дзуппі до Москви є важливим кроком у пошуку шляхів до справедливого миру та вирішення гуманітарних проблем, спричинених російсько-українською війною.

    Найсвіжіше

    Популярне