Понеділок, 14 Жовтня, 2024
Бiльше

    Нове дно моралі: російський єпископ назвав вбивства українців “необхідним лікуванням”

    Російський єпископ виправдовує воєнні злочини в Україні, порівнюючи їх з “хірургічним втручанням”

    В ефірі російського телеканалу “Спас” митрополит Єкатеринбурзький і Верхотурський Євгеній (Кульберг) зробив шокуючу заяву, виправдовуючи масові вбивства українських дітей та зґвалтування жінок під час російського вторгнення в Україну.

    Як пише ресурс Християни проти війни, Митрополит Євгеній порівняв варварське нападіння Росії на Україну з діями хірурга: “Коли лікар бере в руки ніж і починає різати черевну порожнину людині, це може сприйматися як вбивство, як кровопролиття, але з одним застереженням – ми розуміємо, що це лікар… Таке діяння називається не вбивством чи знущанням, а лікуванням, хоча і боляче, хоча і кров.”

    Ця кощунна аналогія викликала обурення в релігійних колах. Протоієрей Андрій Кордочкін провів паралель між цією заявою та висловлюванням архімандрита Іоанна (Шаховського) про вторгнення Гітлера в СРСР у 1941 році, який також виправдовував агресію, називаючи її “кривавою операцією”.

    Подібні заяви високопоставлених представників РПЦ демонструють глибоку моральну кризу в російському православ’ї та їхню співучасть у виправданні воєнних злочинів. Українська православна спільнота рішуче засуджує такі висловлювання, які суперечать фундаментальним християнським цінностям та принципам людяності.

    Найсвіжіше

    Популярне