Субота, 12 Жовтня, 2024
Бiльше

    Завершення візиту до Австралії: Вселенський патріарх відвідав парафію у Мельбурні

    У суботу, 12 жовтня, Вселенський патріарх Варфоломій завершив перший етап свого апостольського візиту до Австралії, вирушивши з Сіднея до Мельбурна, столиці штату Вікторія.

    Про це повідомляє сайт orthodoxtimes.com

    Першим його пунктом призначення у Мельбурні стала парафія Святих Архангелів у передмісті Ментон. Його тепло привітали численні парафіяни на чолі з їхнім духовним отцем о. Панайотісом Зумпулісом. На заході були присутні митрополит Мирон Новозеландський, а також генеральні консули Греції в Мельбурні Еммануїл Какавелакіс та в Аделаїді Александра Теодоропулу.

    Особливо численними були співвітчизники, серед яких був брат Вселенського патріарха Миколаос Архонтоніс, оскільки багато емігрантів з Імбросу проживають у районі Ментона.

    Сповнений емоцій, Вселенський патріарх тепло привітав і благословив віруючих, які зібралися його вітати. Він також висловив своє захоплення маленькими дітьми парафії-спільноти, які виконували на його честь традиційні грецькі танці.

    У своїй короткій промові після вітальних слів духовного отця Вселенський патріарх висловив щиру подяку за видимий і значний прогрес, досягнутий Святою Архієпископією Австралії з часу його попереднього візиту до країни.

    Звертаючись до архієпископа Австралії Макарія, він похвалив його як динамічного та активного архієрея, зазначивши, що «всього за кілька років йому вдалося залишити свій особистий слід у церковних справах цієї великої єпархії Вселенського престолу».

    Вітаючи архієпископа Макарія з досягнутих успіхів, Вселенський патріарх зазначив: «Ми очікуємо від архієпископа Макарія ще багато чого в наступні роки». Він також підкреслив важливість об’єднання всього духовенства і мирян місцевої Церкви для забезпечення її подальшого зростання і прогресу.

    Потім Вселенський патріарх передав глибоку любов і гордість Матері-Церкви, а також свою особисту прихильність до православних віруючих п’ятого континенту. «Хоча ви географічно віддалені від нашого священного Центру, ви залишаєтеся дуже близькими до наших сердець. І ви завжди даєте нам можливість захоплюватися і пишатися Господом», – сказав він.

    Після того, як Вселенський патріарх підкреслив роль Вселенського патріархату як хранителя православної віри і канонічного порядку, а також згадав про свої невпинні зусилля з підтримки єдності православного світу перед обличчям етнофілетизму, він завершив свою промову вираженням вдячності прем’єр-міністру Австралії Ентоні Альбанезе за надання урядового літака для його подорожі з Сіднея до Мельбурна.

    Це був шляхетний жест, який, як зазначив Вселенський патріарх, ще більше підкреслює престиж і значення інституту Вселенського патріархату.

    «Австралійська влада, і особливо прем’єр-міністр Альбанезе, – підкреслив він, – демонструють велику повагу до інституту Вселенського патріархату, чітко усвідомлюючи з історії його величезний внесок не тільки в православ’я і християнську віру, але і в світову культуру в цілому». По-друге, цей жест також відображає особисту повагу і дружбу прем’єр-міністра Альбанезе до архієпископа Макарія.

    «З обох причин ми пишаємося і глибоко вдячні прем’єр-міністру за проявлення такого жесту до Православної Церкви», – зазначив патріарх Варфоломій, додавши, що подібні почуття поваги і вдячності висловили всі політичні і державні лідери, з якими він зустрівся в Сіднеї, включаючи генерального губернатора Австралії і губернатора Нового Південного Уельсу.

    Під час свого візиту до парафії Святих Архангелів у Ментоні Вселенського патріарха супроводжували архієпископ Макарій, місцеві єпископи і члени його патріаршої свити.

    Найсвіжіше

    Популярне