Субота, 12 Жовтня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ розповів, як організував мирний протест в окупованому Генічеську

    Отець Олег Горбовський, священник Православної Церкви України, розповів про своє служіння в окупованому Генічеську та його активну участь у мирному спротиві російській окупації.

    Про це передає сторінка Інституту екуменічних студій УКУ.

    «Я застав повномасштабне вторгнення в м. Генічеську, де проживав з родиною. Через мене був організований мирний протест 6 березня 2022 року, мітинг у місті Генічеськ. Була думка, що це місто колаборантів, але виявилося зовсім не так. Дуже багато людей взяло участь. Мета була показати, що Генічеськ – це українська земля», – сказав священник ПЦУ.

    Він також звернув увагу на складну ситуацію, в якій опинилися місцеві мешканці через тиск окупаційної влади.

    «Ми не можемо уявити собі всі ті ситуації про тиски людей, про їхню ситуацію, яка відбувалась», — зазначив отець Олег.

    Горбовський поділився своїм досвідом служіння під час окупації Криму, коли його церкву оточили блокпости. Він розповів про зустріч із жінкою, яка приїхала до Криму відвідати родичів і відчувала страх виявити свою патріотичність:

    «Жінка розказала, що вона приїхала навідати родичів в Криму. Вона каже, що не може поставити «лайк» під звичайним дописом. Вона не може розповісти на сповіді священнику про те, що її бентежить, що на серці в неї. Просто важко виявити свою патріотичність».

    Завершуючи, священник підкреслив, що українці не приймуть окупації своєї землі та будуть боротися за її звільнення: «Такі, як ми, українці, не приймуть, що наші землі будуть під окупацією. Ми будемо протистояти окупації. Наша територія має бути вільною».

    Нагадаємо, священник ПЦУ порадив вести діалог на місцях, щоб досягти єдності.

    Найсвіжіше

    Популярне