Субота, 12 Жовтня, 2024
Бiльше

    Китай та Іран використовують штучний інтелект для «відстеження та репресій» за християнами

    Репресивні режими, такі як Китай та Іран, використовують інструменти штучного інтелекту, такі як технологія розпізнавання облич, щоб «відстежувати» та «репресувати» християн на «рівні, який їм раніше не був доступний», – попередив голова Комісії США з міжнародної релігійної свободи.

    «Деякі з цих нових технологій, які використовуються такими країнами, як Іран і Китай, створюють абсолютно нові способи придушення релігії або контролю над релігією в усьому світі. Тож це дуже тривожна подія, і ми хочемо стежити за нею», — сказав Premier News Стівен Шнек, колишній декан і професор Католицького університету Америки, передає видання christianpost.com 

    «У Китаї методи розпізнавання облич дозволяють Комуністичній партії Китаю стежити за тими, хто відвідує релігійні церемонії, і тому це дозволяє їм відстежувати їх і придушувати на рівні, який їм був недоступний раніше. І подібні технології доступні в усьому світі. Це справді як в Орвелі (1986, – ред.), і я боюся, це форма майбутнього світу. Тож настав час для нас почати розробляти механізми реагування на це в релігійних громадах у всьому світі», – пояснив він.

    Шнек зробив свої коментарі цього тижня напередодні Міжнародної міністерської конференції зі свободи релігії та переконань у Берліні. Щорічна конференція, яка щороку проводиться в іншому глобальному місті, цього року зосереджена на тому, як авторитарні режими використовують ШІ для моніторингу та придушення релігійних груп, зокрема християн.

    «Це викликає величезне занепокоєння, і комісія уважно стежить за цим. У всьому світі переслідування релігії зростає з різних причин, здебільшого через зростання авторитаризму і, можливо, невелику ерозію демократії», – сказав він.

    Конференція відбувається в той час, коли глобальне релігійне переслідування продовжує зростати. За даними організації Open Doors, яка наглядає за переслідуваннями, у 2023 році понад 365 мільйонів людей у ​​всьому світі, або кожен сьомий християнин, зазнали переслідувань за віру.

    Нагадаємо, митрополит РПЦ подякував художникам за картини про будні окупантів. Також Глава анексованої єпархії УПЦ (МП) передав російським загарбникам автомобілі та нагороди.

    Найсвіжіше

    Популярне