П’ятниця, 11 Жовтня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх серед священичих родин Сіднея та Канберри

    9 жовтня, в середу, духовенство Архієпископського округу Сіднею та Священної єпархії Канберри організували вечерю на честь Вселенського Патріарха Варфоломія в парафіяльному залі громади Воскресіння Христового, що в передмісті Когара, Сідней.

    На вечері були присутні архієпископ Австралії Макарій, члени патріаршої делегації, а також численні представники духовенства та єпископи Австралійської архієпархії, передає orthodoxtimes.com.

    Вселенський патріарх був тепло прийнятий архімандритом Христофором Крікелісом, канцлером архієпархії, який від імені місцевого духовенства висловив вдячність за духовну підтримку, яку надає Матір-Церква та особисто патріарх Варфоломій.

    Під час свого виступу Вселенський патріарх висловив радість, наголосивши на високих моральних принципах і вірності традиціям, якими керуються священнослужителі Австралійської архієпархії, протистоячи викликам секуляризації. Також Патріарх високо оцінив роль пресвітерів у підтримці традиційних християнських цінностей у складні часи, коли інституція християнського шлюбу та родини зазнає атак.

    На завершення вечора Патріарх Варфоломій підвищив трьох священнослужителів, надавши їм титули протопресвітерів і архімандрита Вселенського престолу.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх відвідав Генеральне консульство Греції в Сіднеї. Також новий український кардинал зустрівся з Вселенським Патріархом у Сіднеї.

    Найсвіжіше

    Популярне