П’ятниця, 11 Жовтня, 2024
Бiльше

    Собор єпископів УПЦ США звернувся із проханням про молитву за парафії на шляху урагану Мілтон

    Собор Єпископів Української Православної Церкви США звернувся до своїх вірних із закликом до молитовної підтримки всіх, хто постраждав від урагану Мілтон, який наближається до штату Флорида. Єпископи висловили глибоке співчуття громадам, родинам і окремим особам, що знаходяться на шляху небезпечної стихії.

    Особливу увагу було звернено на українські православні парафії Покрови Пресвятої Богородиці в Довері та Святого Архангела Михаїла в Пінеллас Парк, а також на всі православні громади Флориди. Єпископи закликали вірних молитися за захист цих парафій, їхніх родин та домівок, передає сайт УПЦ США.

    “У хвилини випробувань і страху ми пам’ятаємо про присутність Бога, який втихомирює вітер і бурю. Довіряємо могутньому заступництву Пресвятої Богородиці, Тої, що покриває нас Своїм охоронним покровом, і небесним воїнствам, особливо Архангелу Михаїлу, божественному захиснику вірних”, – зазначено у зверненні.

    Вірних закликають підносити молитви під час богослужінь за добробут та безпеку всіх постраждалих від урагану, проявляючи співчуття та допомогу тим, хто може зазнати втрат.

    Звернення підписали митрополит Антоній (Щерба) та архієпископ Даниїл (Зелінський).

    Також УПЦ США опублікувала спеціальну молитву про захист під час урагану Мілтон

    Господи Боже наш, Ти, що втихомирюєш бурхливе море і бурі, смиренно просимо Твого захисту над усіма, хто на шляху цього урагану. Заступи і охорони слуг Твоїх, особливо вірних Української Православної Парафії Покрова Пресвятої Богородиці в Довер та Парафії Святого Архангела Михаїла в Пінеллас Парк, і всіх Твоїх людей у ​​Флориді та за її межами, які стикаються з небезпекою.

    Заступництвом Пресвятої Богородиці і святого Архистратига Михаїла, захисти від біди їхні доми, їхні громади та всіх, хто в них живе. Дай їм мужність, спокій і безпеку.

    Зглянься милосердно на всіх, хто постраждав від цієї бурі, щоб вони відчули Твою люблячу присутність, і визволь їх від усіх скорбот.

    Бо Ти єси Вседержитель і Спаситель, і Тобі славу возсилаємо, з безначальним Твоїм Отцем і Пресвятим, і благим, і животворчим Твоїм Духом, нині і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

    Найсвіжіше

    Популярне