Вівторок, 8 Жовтня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх високо оцінив роботу Грецького центру благодійності архієпархії Австралії

    У вівторок, 8 жовтня, Вселенський Патріарх Варфоломій відвідав зоопарк Таронга в Сіднеї, де мав можливість помилуватися різноманіттям дикої природи п’ятого континенту.

    Після екскурсії зоопарком Вселенський Патріарх відвідав обід, організований на його честь Грецьким центром соціального забезпечення Святої Архієпархії Австралії, повідомляє orthodoxtimes.com 

    У своєму теплому привітанні до благодійників організації він підкреслив, що “справжня і жива віра в Ісуса Христа – це не сухий ритуалістичний обов’язок, обмежений виконанням релігійних форм і церемоній, а активна любов серця, яка запалюється любов’ю до Бога і одночасно до людства, оскільки ці два поняття ніколи не розділяються”. Він зазначив, що ця віра, керована любов’ю, є рушійною силою для благодійників Грецького центру соціального забезпечення, який вже майже півстоліття є “живим свідченням любові Церкви до наших братів і сестер”.

    Зосередившись на багатогранній роботі організації Святої Архієпархії Австралії, яка виходить за межі благодійності до систематичного та всеосяжного підходу до вирішення проблем наших ближніх, він високо оцінив їхній внесок, особливо під час пандемії. Він підкреслив вирішальну роль їхньої цілодобової телефонної служби для англо- та грекомовних, яка “була вирішальною у боротьбі з депресією та запобіганні багатьом самогубствам”.

    За загальний внесок і свідчення Грецького центру соціального забезпечення Вселенський Патріарх сердечно привітав Архієпископа Австралії Макарія, під благословенням і високим наглядом якого діє організація, а також її генерального директора, пана Стіліаноса Магдалопулоса, який “з високим почуттям відповідальності, страхом Божим, безкорисливістю та відданістю надає свої неоціненні послуги і має загальне командування для плавної та ефективної роботи Центру”. Однак, оскільки “ніщо в Церкві не є справою однієї людини”, Вселенський Патріарх підкреслив внесок відданого персоналу та численних волонтерів організації, сердечно привітавши їх усіх і висловивши свою подяку.

    Патріарше привітання завершилося похвалами та теплими батьківськими побажаннями всім учасникам похвальної роботи, яку виконує Грецький центр соціального забезпечення: “Ми вражені, і ми говоримо це з найбільшою щирістю і без жодного наміру лестити, роботою, яка тут проводиться, не тільки за її масштабами, але, що важливіше, за її якістю, широтою, чутливістю та делікатністю, якими оточені всі дії цієї благодійної установи Святої Архієпархії Австралії. Це відображення пастирської турботи та чутливості до страждаючого ближнього, який створений за образом Божим. Ми ще раз від усього серця вітаємо вас усіх, благословляємо вас по-батьківськи і Патріархально та бажаємо вам рясної благодаті та підтримки від Господа у вашій трудомісткій та відповідальній роботі. Теплі вітання. Нехай Бог благословить ваші зусилля!”

    Зазначається, що, окрім Архієпископа Макарія, директора пана Магдалопулоса та співробітників Центру соціального забезпечення, на обіді на честь Патріарха також були присутні митрополити Кирило Імброський і Тенедоський та Феофіл Салонікський,, а також члени Патріаршого оточення та офіційні гості.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій зустрівся з лідером опозиції Австралії Пітером Даттоном. Також він зустрівся з губернатором Нового Південного Уельсу та прем’єр-міністром Австралії.

    Найсвіжіше

    Популярне