Вівторок, 8 Жовтня, 2024
Бiльше

    Вселенського патріарха тепло зустріли в монастирі Пантанасса в Сіднеї

    У понеділок, 7 жовтня 2024 р., багато віруючих зібралося в монастирі Пантанасса, розташованому в густій ​​лісовій зоні Сіднея, щоб привітати Вселенського Патріарха Варфоломія. Після прибуття патріарха зустріли настоятель архімандрит Євсевій та члени його братії, а також настоятелі та ігумени з п’яти монастирів Священної Архиєпархії Австралії. Патріарха також привітав посол Греції в Австралії Ставрос Венізелос разом із представниками місцевих асоціацій, громад та Християнської молодіжної асоціації.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    У католіконі монастиря були звершені молитви, під час яких ігумен Євсевій подякував за візит Патріарха, назвавши його історичним. Він також надав коротку історію монастиря та подарував Патріарху Варфоломію ікону Богородиці Нікопійської, написану на дереві із Австралії.

    Патріарх поділився своїм емоційним відгуком про відвідини цього монастиря, присвяченого Діві Марії, і подякував настоятелю за теплий прийом. Він також оголосив про своє рішення вшанувати архімандрита Стефана за його значний внесок у Церкву, вручивши йому офікіон архімандрита Вселенського престолу.

    «Священна Архієпархія Австралії щедро благословенна Богом, маючи не один, а п’ять священних монастирів, які духовно процвітають завдяки відданості монахів і черниць і батьківській любові архієпископа Макарія. Яскравим прикладом такої духовності є монастир Пантанасса, заснований у 1975 році старцем Стефаном. Завдяки його керівництву та благодаті Пресвятої Богородиці монастир процвітав у цьому прекрасному, зеленому місці», – сказав патріарх Варфоломій.

    Після церемонії Патріарх урочисто відкрив нове крило монастиря та освятив резервуар для води, який допоможе задовольнити потреби монастиря. Потім він очолив чернечий синаксис монахів і монахинь архиєпархії Австралії, на якому архієпископ Макарій також звернувся до патріарха.

    У своєму зверненні патріарх Варфоломій наголосив на важливості чернецтва в Православній Церкві та поміркував про спосіб життя тих, хто обирає цей священний шлях.

    Візит завершився обідом, організованим на честь Патріарха настоятелем і братією монастиря в сусідньому грецькому ресторані.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх отримав ступінь почесного доктора теології Університету Нотр-Дам у Сіднеї.

    Найсвіжіше

    Популярне