Неділя, 6 Жовтня, 2024
Бiльше

    У Держдумі рф заговорили про кримінальне покарання за ворожбу та привороти

    В Росії потрібно зробити кримінальними такі дії, як наведення псування і привороту, заявив депутат Держдуми від «Єдіной Росії» Алєксандр Спірідонов. Він вважає, що ці ритуали справді можуть вплинути на людину, щодо якої вони відбуваються, тому їх можна розглядати як замах на життя та здоров’я.

    «Навести псування, повернути коханого, проблеми зі здоров’ям на інших людей навести. Це вже не просто погадати, це спроба впливати на іншу людину. Має бути кримінально караним, якщо людина намагається іншому завдати шкоди її здоров’ю та життю», — сказав Спірідонов в ефірі пропагандистського телеканалу «Спас».

    За його словами, він уже готує відповідний законопроект разом із священиком Федором Лук’яновим. Також документ має заборонити у Росії рекламу «магічних» послуг. Зокрема, йдеться про обмеження доступу до інформації про ворожіння, астрологію, екстрасенси та медіуми.

    З депутатом погодився член вищої ради громадського руху “Сільная Росія” Дмітрій Краснов, який запропонував прирівняти окультні практики до екстремізму.

    4 жовтня з ініціативою заборонити в країні тарологів та нумерологів виступив депутат Держдуми Андрєй Свінцов. Він наголосив, що таких людей потрібно зобов’язати отримувати медичну ліцензію. Без неї вони вважатимуться «шарлатанами та шахраями», яких почнуть садити за кримінальною статтею.

    Найсвіжіше

    Популярне