Неділя, 6 Жовтня, 2024
Бiльше

    На Чугуївщині громада московського патріархату приєдналася до ПЦУ

    5 жовтня 2024 року у Свято-Миколаївському храмі села Кам’яна Яруга Чугуївського району вперше відбулося богослужіння українською мовою. Духовенство і віряни звершили молебень за Україну, її владу та військо, перемогу над російським ворогом і ствердження справедливого миру на рідній землі.

    Про це повідомила Харківська єпархія ПЦУ.

    На запрошення настоятеля храму ігумена Анатолія (Бондаренка) відправу очолив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан. Разом із владикою та настоятелем також молилися священнослужителі Харківської єпархії Православної Церкви України.

    Присутні піднесли серця до Бога в молитві за Слобідський край і земляків, які боронять його від агресора. Віряни зі сльозами на очах молилися рідною мовою за Збройні Сили України та військовослужбовців інших формувань Сил Оборони України. Така можливість стала для них особливо цінною, бо вона вистраждана з огляду на розгорнуту активну діяльність ненависників України і противників її канонічної Православної Церкви України.

    Церковна громада села Кам’яна Яруга в перший день дії нового закону щодо діяльності структур російської праовославної церкви в Україні, 25 серпня 2024 року, провела збори та схвалила рішення вийти зі складу московського патріархату та приєднатися до Помісної Української Православної Церкви. Відтоді на парафію та її настоятеля отця Анатолія чиниться психологічний тиск, розгорнуто наклепницьку кампанію в гірших традиціях російської пропагади, мають місце факти цькування і залякування. В темну частину добу відбувалися акти незаконного проникнення у церковне приміщення, псування майна і обладнання храму.

    Про всі випадки порушень законів України і прав її громадян повідомлено правоохоронні органи. Ситуація в селі залишається напруженою, парафіяни живуть в атмосфері чуток про можливі нові спроби захоплення їхнього храму. Тому такою радісною і цінною для вірян була можливість помолитися за рідну країну разом із українським не лише за назвою, а й за суттю духовенством ПЦУ, а також військовими капеланами, котрі зуміли знайти час між виконанням душпастирських обов’язків у війську і завітати до Кам’яної Яруги для духовної підтримки місцевої православної громади.

    Найсвіжіше

    Популярне