Неділя, 6 Жовтня, 2024
Бiльше

    39 років архієрейського служіння: УПЦ США вітає митрополита Антонія

    Українська Православна Церква США відзначає визначну подію – 39-ту річницю архієрейського служіння митрополита Антонія. З цієї нагоди архієпископ Даниїл від імені всієї церковної спільноти звернувся до митрополита з теплими словами привітання та подяки.

    У своєму зверненні архієпископ Даниїл підкреслив глибоку відданість митрополита Антонія молитві та духовному життю, які стали міцним фундаментом його багаторічного єпископського служіння. Особливу увагу було приділено молитовному заступництву митрополита за Церкву, вірних та весь світ, що продовжує надихати всіх членів УПЦ США.

    Архієпископ відзначив особливий внесок митрополита Антонія у духовне становлення молоді, назвавши це “особливим благословенням” для Церкви. Завдяки далекоглядному лідерству митрополита, нові покоління православних християн мають можливість зростати у вічних істинах Святої Віри, особливо в часи сучасних викликів.

    У привітанні також було відзначено мудрість та далекоглядність митрополита Антонія у веденні Церкви через непрості часи змін. Архієпископ Даниїл підкреслив здатність ювіляра зберігати чистоту православної віри та традицій, одночасно впевнено рухаючись уперед з ясним баченням майбутнього.

    На завершення архієпископ Даниїл побажав митрополиту Антонію Божого благословення, сили, мудрості та миру для продовження його важливого служіння. Він також закликав заступництво Пресвятої Богородиці для охорони та провадження митрополита у його подальшому служінні на довгі та благословенні роки.

    Це привітання є свідченням глибокої поваги та вдячності, яку Українська Православна Церква США відчуває до свого духовного лідера, митрополита Антонія, за його 39 років відданого архієрейського служіння.

    Повний текст вітального звернення

    “Ваше Високопреосвященство, дорогий Митрополите Антонію,

    Від імені Ради Митрополії, членів Консисторії, Духовенства, Семінаристів та вірних Української Православної Церкви США сердечно вітаю Вас з нагоди 39-ї річниці Вашої архіпастирської хіротонії та Вашого відданого служіння як архієрей Святої Православної Церкви.

    Ми дякуємо Всемогутньому Богу за Вашу непохитну відданість молитві та духовному життю, які були міцною основою протягом десятиліть вашого єпископського служіння. Ваше молитовне заступництво за Церкву, наших вірних та увесь світ продовжують надихати всіх нас. Ваша глибока любов до Господа та пастви яскраво сяють через ваше духовне служіння, просвітництво та пастирську опіку.

    Ваша відданість духовному становленню нашої молоді є особливим благословенням для нашої Церкви. Ви показали далекоглядне лідерство, забезпечивши те, що наступні покоління будуть зростати у вічних істинах нашої Святої Віри. Саме Ви своїми зусиллями виховали почуття ревності до віри для молоді, особливо у часи викликів сьогодення.

    З вдячністю за Вашу мудрість і далекоглядність ми цінуємо Ваші зусилля вести нашу Церкву у непрості часи змін, маючи на меті збереження чистоти православної віри та традиції, та водночас впевнено ідучи вперед зі світлим баченням у майбутнє.

    Нехай наш Господь і надалі обдаровує вас силою, мудрістю та миром, щоб й надалі продовжувати вести Вашу паству, довірену Вашій опіці. Нехай Пресвята Богородиця завжди оберігає Вас та провадить Вас у безперервному служінні на довгі благословенні роки.

    З любов’ю у Христі,

    **+Архієпископ Даниїл**
    *Від імені Ради Митрополії, Консисторії, Духовенства, Семінаристів і вірних Української Православної Церкви США*

    Найсвіжіше

    Популярне