Субота, 5 Жовтня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх зустрівся з губернатором Нового Південного Уельсу та прем’єр-міністром Австралії

    У суботу, 5 жовтня 2024 р., Вселенський Патріарх Варфоломій провів приватні зустрічі з губернатором Нового Південного Уельсу Маргарет Бізлі, представником Королівської корони, в Будинку уряду, а раніше – з прем’єр-міністром Австралії Ентоні Альбанезе на офіційній резиденція прем’єр-міністра в Сіднеї.

    Про це повідомляє The Orthodox Times.

    Під час візитів Вселенського Патріарха супроводжували Архієпископ Австралії Макаріос, Митрополит Імброс і Тенедос Кирил і Директор Патріаршої канцелярії Великий Еклезіарх Аецій.

    Раніше ми повідомляли, що Вселенський Патріарх Варфоломій відбув з офіційним візитом до Австралії на запрошення архієпископа Австралії Макаріоса та прем’єр-міністра Антоні Альбанезе. Візит приурочений до сторіччя заснування Священної Архиєпархії Австралії.

    У неділю, 6 жовтня, Патріарх очолить Божественну літургію в Міжнародному конференц-центрі (ICC). Наприкінці богослужіння він представить архієпископу Макарію та Священному Єпархіальному Синоду новий Устав Священної Архиєпархії. У другій половині дня він візьме участь у першому святковому засіданні Священного Єпархіального Синоду.

    Під час перебування в Сіднеї Патріарх Варфоломій відвідає парафії та інституції, зустрінеться з братією святих монастирів і звершить трисвяте богослужіння на могилах покійних архієпископів Австралійських Феофілакта і Стиліана. Йому також буде присвоєно ступінь почесного доктора Університету Нотр-Дам у рамках почесного заходу, організованого архієпархією Сіднея.

    Найсвіжіше

    Популярне