П’ятниця, 4 Жовтня, 2024
Бiльше

    УПЦ США продовжує надавати допомогу Україні з Німеччини

    У часи глибоких страждань і неймовірної жорстокості, як-от під час війни в Україні, серце людини розривається між болем і надією. Проте, за Божою благодаттю, Українська Православна Церква США залишається вірною своїй місії – бути осередком любові і зцілення для найбільш постраждалих.

    Попри бомбардування і втрати невинних життів, гуманітарна діяльність Церкви свідчить про силу Христової любові, яка не знає кордонів і приносить надію безнадійним, повідомляє сайт УПЦ США.

    Нещодавно архієпископ Даниїл відвідав Німеччину, щоб особисто координувати розподіл допомоги для України. Його візит мав не лише логістичне значення, але й глибоке духовне підґрунтя, засноване на євангельській заповіді любити та піклуватися один про одного. Через гуманітарні центри в Польщі та Німеччині Церква продовжує надавати необхідну допомогу постраждалим. Ця поїздка нагадала про непохитне зобов’язання Церкви служити тим, хто страждає, під проводом самого Христа.

    Одним із найзворушливіших моментів візиту архієпископа стала його зустріч із українською православною громадою в Мюнхені. Їхня відданість служінню і любові є справжнім натхненням. У тісній співпраці з римо-католицькою громадою, віряни стали живими образами християнської єдності, невтомно працюючи, щоб допомога досягла тих, хто цього потребує.

    Під час візиту Архієпископ Даниїл міг стати свідком символічного моменту – відкриття виставки фотографій, присвячених діяльності Церкви, у римо-католицькому храмі Святого Іоанна Хрестителя в Мюнхені. Ця виставка є свідченням милосердя і любові, які ллються з сердець тих, хто вирішив служити страждаючим братам і сестрам у Христі.

    Візит також став нагодою для вираження глибокої подяки всім, хто підтримує місію Церкви – жертводавцям, волонтерам і тим, хто відповів на заклик бути руками і ногами Христа у зламаному світі. Їхня самовіддана допомога є не просто актом милосердя, але виконанням Божественної заповіді любити один одного, як полюбив нас Христос.

    Попри жахи війни, ми пам’ятаємо, що наша надія не в людській силі, а в живому Бозі. Через служіння Української Православної Церкви США та її вірних по всьому світу ми бачимо промінь Царства Божого, де любов, милість і співчуття перемагають ненависть і відчай.

    “Нехай Господь благословить і зміцнить усіх, хто трудиться у цій святій місії, і хай ми продовжуємо жити заповідь любові Христа, приносячи зцілення, надію та світло тим, хто перебуває в темряві”, – зазначили в УПЦ США.

    Нагадаємо, УПЦ США передала 100 000$ на допомогу в протезуванні поранених захисників України. Також УПЦ США продовжує допомагати постраждалим українцям.

    Найсвіжіше

    Популярне