П’ятниця, 4 Жовтня, 2024
Бiльше

    Понад 70% українців підтримують заборону всіх керованих із РФ церков в Україні – соцопитування

    За даними нового опитування, проведеного Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України та Асоціацією політичних психологів України, переважна більшість українців підтримує законодавчу заборону діяльності Української православної церкви (в єдності з МП) та інших релігійних організацій, пов’язаних з Росією.

    Про це йдеться в результатах дослідженні “Українці під час війни: гордість, пам’ять, перемога”, яке було презентовано на пресконференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” в п’ятницю.

    Результати дослідження показують, що понад 70% респондентів висловили повну або часткову підтримку такого закону. Натомість лише 15% опитаних виступили проти цієї ініціативи.

    Як зазначається в результатах дослідження, регіональні відмінності з цього питання не настільки виразні, як відмінності серед прихильників різних конфесій. Найбільша частка прихильників згаданого рішення серед прихильників Української греко-католицької церкви (87,1%) та Православної церкви України (82,8%), найменша – серед вірян УПЦ (МП). Серед прихильників інших конфесій або тих, хто не належить до жодної конфесії, кожен п’ятий байдужий із цього приводу.

    Нагадаємо, Кремль висуває вимоги до Трампа щодо скасування закону про мову і про заборону УПЦ (МП). Також Норвезька організація Forum 18 критикує закон про заборону РПЦ в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне