Середа, 2 Жовтня, 2024
Бiльше

    Патріарх Александрійський відвідує грецькі школи в Каїрі

    У понеділок, 30 вересня патріарх Александрійський Феодор відвідав грецькі школи Каїра у супроводі митрополита Мемфіського Никодима, Патріаршого намісника Каїра. Візит розпочався з теплого та трепетного прийому на шкільному подвір’ї, де його привітали представники грецької громади, батьківської асоціації та вчителі.

    Про це інформує orthodoxtimes.com

    Першою зупинкою стала церква Введення в храм Пресвятої Богородиці, де патріарх запалив свічку та звершив молитву. Після цього він відвідав школу Ampetios, де його тепло зустріли директори школи. Учні та вчителі зустріли патріарха з ентузіазмом, а учні гімназії та ліцею виконали традиційний танок, чим викликали оплески глядачів та патріарха.

    Під час заходу директори шкіл та координатор освіти пан Георгій Кокореліс висловили вдячність за візит патріарха, підкресливши важливість його присутності для учнів та вчителів. Особливо емоційним був момент, коли студенти вручили пам’ятні подарунки патріарху, який сердечно подякував усім за щирий прийом та відданість справі виховання дітей грецької громади.

    Патріарх Феодор з любов’ю говорив про дітей Африки, визнаючи виклики, з якими вони стикаються, та підтримку, яку їм надають через Місію. Він наголосив на необхідності молитви та допомоги, зазначивши, що попри складні обставини, усмішки дітей залишаються сяючими.

    Завершився захід частуванням традиційними пирогами, які Патріарх високо оцінив, порівнявши їх із кулінарією своєї матері. Візит завершився оглядом відремонтованих приміщень і патріарх відзначив зусилля грецької громади у збереженні культурної спадщини.

    Нагадаємо. патріарх Александрійський благословив школу “Святого Афанасія Великого”.

    Найсвіжіше

    Популярне