Вівторок, 1 Жовтня, 2024
Бiльше

    Відбулось освячення ікон для українських воїнів у Києво-Печерській Лаврі

    1 жовтня в день свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня Захисників і Захисниць України, у Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври відбулася знакова подія — освячення ікон для наших захисників.

    Чин освячення, у співслужінні братії, звершив єпископ Бориспільський Авраамій. Ікони Божої Матері та архістратига Михаїла були створені митцями лаврської іконописної школи за підтримки Міністерства оборони та Благодійного фонду “Антонія і Феодосія Печерських”, повідомляє пресслужба “Заповідника Києво-Печерська Лавра”.

    Святі образи передали трьом героїчним бригадам ЗСУ: 95-й десантно-штурмовій бригаді, 96-й зенітно-ракетній Київській бригаді та Окремій президентській бригаді імені Богдана Хмельницького.

    Єпископ Авраамій привітав усіх зі святом Покрови і закликав до єднання зусиль заради перемоги України.

    “Це духовно підтримає наших захисників, оскільки вони віддалені від рідних домівок, від своїх близьких, від храмів. Так вони матимуть можливість через капеланів, через спільну молитву і через ікону, підносити свої молитви до Бога”, – зауважив військовий капелан окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького Андрій Гуль.

    Нагадаємо, ПЦУ взяла участь у відкритті Центру соцадаптації та життєстійкості.

    Найсвіжіше

    Популярне