Вівторок, 1 Жовтня, 2024
Бiльше

    В Івано-Франківській області засудили баптиста через ігнорування повістки

    Тисменицький районний суд Івано-Франківської області України визнав чоловіка винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації через відмову служити зі зброєю в руках. Його засуджено до року позбавлення волі з правом апеляції.

    Про це повідомляє Слово про Слово.

    20 липня 2023 року чоловік пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до служби. Після цього він отримав бойову повістку, але її проігнорував. У суді чоловік пояснив, що ухилився від призову, оскільки піклується про своїх батьків і не бажає служити зі зброєю в руках, але готовий був пройти альтернативну службу.

    Батьки обвинуваченого, баптисти із села Ганнусівка, підтвердили, що син також сповідує цю релігію. Суд врахував довідки з церкви про те, що з березня 2024 року він є вірянином церкви і готовий будувати фортифікаційні споруди в прифронтовій зоні. При цьому суд зазначив, що чоловік проігнорував і такі варіанти служби.

    Нагадаємо, педофіл-вчитель три роки переховувався у монастирі. Також предстоятель ПЦУ у Львові освятив скульптуру Покрови Божої Матері.

    Найсвіжіше

    Популярне