Понеділок, 30 Вересня, 2024
Бiльше

    Папа Франциска розкритикували за висловлювання про роль жінок

    28 вересня Папа Римський Франциск під час виступу в Левенському католицькому університеті у Бельгії зіткнувся з критикою через свої висловлювання щодо ролі жінок у суспільстві та католицькій церкві. Понтифік зазначив, що жінка в Божому народі є «донькою, сестрою та матір’ю», підкресливши, що жіночність символізує «плідне прийняття, плекання і життєдайну відданість».

    Про це передає NV.

    Проте такі слова викликали обурення серед студентів і професорів університету. Вони висловили своє «нерозуміння та несхвалення» заяв Папи, вважаючи, що подібні коментарі відображають консервативний погляд на роль жінок.

    Після відповіді Папи, в якій він підтримав традиційне бачення ролі жінки як матері та сестри, університет опублікував офіційну заяву, де засудив його слова як такі, що обмежують жінок виключно традиційними соціальними ролями. Одна зі студенток, Валентина Гендрікс, зазначила: «Він зводить нас до ролі годувальниці, матері, дружини, до всього, від чого ми хочемо звільнитися».

    Нагадаємо, папа Франциск закликав на виборах у США голосувати за “менше зло”, також папа Римський поїхав у Люксембург і закликав бути гостинним домом для мігрантів.

    Найсвіжіше

    Популярне