Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Мешканцю Кіровоградщини повідомили про підозру через розпалювання релігійної ворожнечі

    Служба безпеки України повідомила про підозру мешканцю Кропивницького району Кіровоградської області, який займався розпалюванням релігійної та міжконфесійної ненависті. Як стало відомо, житель села Ганнівка публічно висловлювався проти релігійних громад та публікував образливі пости у соціальних мережах, що дискредитували їхню діяльність.

    За даними слідства, такі дії сприяли дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні на користь країни-агресора. Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти інформаційно-підривної діяльності підозрюваного.

    На підставі зібраних доказів чоловіку висунули підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності та інших ознак).

    Розслідування ведуть співробітники СБУ спільно з Національною поліцією Кіровоградської області під процесуальним керівництвом Знам’янської окружної прокуратури.

    Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру клірику київського монастиря УПЦ (МП). Також СБУ викрила чергового церковника із УПЦ (МП), який заперечував агресію рф.

    Найсвіжіше

    Популярне