П’ятниця, 27 Вересня, 2024
Бiльше

    Рабин Камінецький: Паломництво хасидів до Умані призведе до перемоги України

    Рабин Шмуель Камінецький записав відеозвернення до брацлавських хасидів, які традиційно приїжджають в Україну на святкування Рош га-Шана.

    Як повідомляє Jewishnews, рабин наголосив на важливості їхньої присутності в Україні саме під час війни.

    Щороку паломники прибувають до Умані, щоб помолитися на могилі цадика Нахмана та виконати традиційні обряди. Проте цього року їхня участь набуває особливого значення. Рабин Камінецький підкреслив, що їхні молитви не лише сприятимуть завершенню війни, але й є символом підтримки України.

    “Дуже важливо, щоб кожен хасид знав: те, що приїжджають сюди на Рош га-Шана, — це не просто особиста справа кожного хасида та його особистого зв’язку з Рабі Нахманом. Сам той факт, що приїжджають сюди (в Україну) у такий час, — саме це призведе до того, що війна закінчиться перемогою! І треба розуміти величину відповідальності, яка лежить на кожному, що він ПОВИНЕН приїхати сюди! У цьому є ДУМКА для всіх, для всього світу: щоб перемогло СВІТЛО, щоб перемогло ДОБРО!”, – промовив рабин.

    Нагадаємо, в тимчасово окупованому Донецьку російські священники навчали не соромитись вбивати. Також парафія на Закарпатті разом із молодим священником доєдналась до ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне